Apulië

De drie mooiste stranden van Apulië

 

Porto Selvaggio
Porto Selvaggio

De streek Apulië kent met meer dan 800 kilometer aan kust, geen gebrek aan stranden. Het helder blauwe water maakt dat je in deze streek misschien wel de mooiste stranden van heel Italië kunt vinden. Deze drie tips helpen je bij het uitkiezen van een bezoekje aan de mooiste stranden van Apulië.

Porto Selvaggio, Nardò, Santo                            
Wanneer je opzoek bent naar een wild nachtleven of exclusieve restaurants, dan kun je Porto Selvaggio beter overslaan. Zoals de naam doet vermoeden, vrij vertaald ‘wilde haven’, is Porto Selvaggio een wat ruiger rotsachtig gebied met een zoute zeewind en voornamelijk naaldbebossing.
De baai, die onderdeel is van een regionaal natuurpark, wordt beschut door hoge kliffen waarlangs verschillende oude wachttorens staan. De baai is alleen per voet bereikbaar, de kronkelende wandeling tussen pijnbomen en mediterrane struiken is de moeite meer dan waard. Want uiteindelijk word je beloond met een kristalheldere kabbelende zee.

Cala di Pietre Fucile
Cala di Pietre Fucile

Cala di Pietre Fucile, Isole Tremiti, Gargano
Diomedeae, de eilanden van Diomedes. Zo werden de Tremiti eilanden genoemd in de oudheid. Elk jaar bereiken vanaf Afrika albatrossen de eilanden om hier hun nesten te bouwen. De eilanden zijn door de eeuwen heen een plek geweest waar menig staatshoofd zijn vijanden naartoe verbande. Maar het is bovenal een zomerparadijs met kristalhelder water en majestueuze kliffen en verborgen baaien. De meest spectaculaire van deze eilanden is Caparia, dat bereikbaar is per boot. Het is een perfecte rustige plek, vooral als je tijdens het hoogseizoen de drukte elders in de buurt wilt ontvluchten.

San Pietro in Bevagna, Manduria, Salento
Een zeer lange kust bestaand uit fijn, bleek goud zand. In het heldere turkoois water wordt de lucht oneindig weerspiegeld. Het is een van de bekendste stranden van Apulië. Het verhaal gaat dat Petrus hier voor het eerst voet aan land zetten voor zijn tocht naar Rome. Probeer hier de fluweel zachte lokale rode wijn, de Primitivo di Manduria. Iedereen met een voorliefde voor duiken zal hier ook zeker aan zijn trekken komen, op 100 meter buiten de kust ligt namelijk een gezonken schip dat dateert uit de 3de eeuw na Christus.

Je bereikt deze stranden in het zuiden van Italië het gemakkelijkst en snelst doormiddel van het vliegtuig. Door vliegtickets te vergelijken vind je een voordelig vliegticket, dit kan bijvoorbeeld op worldticketcenter.nl.

San Pietro in Bevagna
San Pietro in Bevagna

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *