eilanden/ le isole

Porto Cervo: the place to be!

Na zijn uitschakeling in de tweede ronde van Wimbledon besloot tennisspeler Nadal uit te rusten in Sardinië, en wel in Porto Cervo, waar hij zijn collega speler Federer ook gemakkelijk tegen het lijf had kunnen lopen, aangezien die met zijn vrouw hetzelfde plan had!

Ook Rihanna was van de partij en dit maakt Porto Cervo toch wel ‘the place to be’, waar vele bekenden, hun rust zoeken en genieten van de prachtige omgeving.

Porto Cervo is het vakantieoord voor de jetset, het ligt in Noord-Sardinië, gemeente Arzachena, provincie Olbia-Tempio, de hoofdstad van de Costa Smeralda, de 55 kilometer lange kust. Staat plaatselijk bekend in ‘Gallurees’ dialect met de naam ‘Monti di mola’. Hier bevindt zich ook het hotel Cala di Volpe, met één van de duurste presidential suites ter wereld, bekend uit de James Bond film ‘The Spy who loved me’. Twee overige elite hotels zijn: hotel Cervo en hotel Pitrizza. De kleine haven is de paradeplek voor tal van jachten. Net iets hoger dan deze haven, bevindt zich het centrale plein met boutiques, juweliers, een apotheek, boekhandels en winkels met verfijnde kunstvoorwerpen. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Chiesa di Stella Maris, de tomba di giganti Li Mizzani en het huis van Garibaldi, wat voornamelijk erg belangrijk is voor de Italianen zelf, dit allemaal in de omgeving van Palau.

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *