eilanden/ le isole

Sicilië, een waar paradijs

Selinunte
Selinunte

Dit eiland is een autonome regio van Italië, een prachtige vakantieplek, en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Hoewel dit eiland bij veel mensen hoofdzakelijk bekend staat om de maffia, heeft Sicilië veel meer te bieden dan enkel deze smeuïge verhalen. Het is een prachtig eiland voor iedereen die van natuur en cultuur houdt. Het klimaat is zeer aangenaam, en er is een overvloed aan kust, zee en cultuur, dus het heeft voor iedereen wel iets te bieden. Bij een bezoek aan dit eiland mag je dan ook zeker de volgende hoogtepunten niet missen.

Palermo

Palermo is eigenlijk niets minder dan een waar openlucht museum. Tevens is het de hoofdstad van Sicilië en dat is natuurlijk niet voor niks. Waar je je ook bevindt in deze prachtige stad, overal vind je wel een prachtig gebouw of een prachtig park. Enkele zaken die je hier zeker moet bekijken zijn het Museo Archeologico Regionale, het San Giovanni degli Eremiti (een 6e eeuws oude kerk van tijdens de Arabische overheersing), en nog vele prachtige pleinen en parken.

Erice

Dit is met recht een van de mooiste oude dorpjes van Sicilië. Tijdens de tweede wereld oorlog is er een hoop verloren gegaan op Sicilië, dit is echter een van de weinige dorpjes waar het meeste nog intact is gebleven. Overal vind je de typerende smalle straatjes en steegjes waar je urenlang door kunt ronddwalen. Tevens vind je hier het prachtige Duomo Chiesa Matrice, een gotisch gebouw dat nog stamt uit het jaar 1300.

www.martin-liebermann.de

Noto

Dit oude stadje heeft het zwaar te verduren gehad. Na een zware aardbeving in 1693 moest de hele stad weer opnieuw opgebouwd worden. Het Noto zoals men dat nu kent is het resultaat van dit alles. De mooiste straat is de Corso Vittoria Emanuelle wat tevens de hoofdstraat is. Hier vind je diverse indrukwekkende kerken, paleizen en andere prachtige gebouwen. Deze stad staat net als diverse andere steden op Sicilië op de Unesco werelderfgoedlijst.

Selinunte

Deze indrukwekkende nederzetting uit de Griekse oudheid heeft uiteraard een enorme geschiedenis. Deze nederzetting was vroeger een enorm grote en belangrijke stad met diverse tempels en een acropolis (stadsburcht). In deze zeer populaire trekpleister vind je onder andere een van de grootste Griekse tempels ter wereld.

Uiteraard is er nog veel meer te zien en te doen in het prachtige Sicilië, eigenlijk teveel om op te noemen. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en het is dan ook van harte aan te bevelen om zelf richting Sicilië af te reizen. Huur een heerlijk vakantiehuis in Sicilië en verken op je eigen tempo dit prachtige eiland en laat je overtuigen door de culturele rijkdom van dit eiland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *