Calabrië,  Evenementen Zuid-Italië

Het Cleto festival

19, 20, 21 augustus

Het Cleto festival heeft als voornaamste doel het historisch centrum van Cleto, (provincie Cosenza), naamsbekendheid te bezorgen. Georganiseerd door een groep jongeren met de wens om via muziek, theater, kunst en fotografie de allang vergeten en verlaten plaatsen, maar vol met geschiedenis, te doen laten herleven.

Het gekozen thema voor deze tweede editie is aarde. Aarde om te onderhouden, te bewaken, te promoten en ‘om in beslag te nemen’, te vertellen over wat het nu is en herstellende naar wat het was, met zijn dorpen, mensen, eten, geuren en rituelen. Ze willen een ander concept van Calabrië laten zien, een andere aarde, dat vaak negatief gezien wordt door zaken zoals de mafia, uitbuiting en vervuiling. Gelukkig bestaat er ook een andere, positieve realiteit, waar we ons op moeten richten zodat de aarde kan herleven. Er zal ook ruimte worden gegeven aan de plaatselijke gastronomie, waar waarde wordt gegeven aan de plaatselijke produkten (de zogenaamde ‘prodotti a kilometro zero’) en aan de produkten (de zogenaamde ‘prodotti di Libera’) die verbouwd worden op de terreinen die zijn afgenomen van de mafia, om zo een vuist te maken tegen de multinationals en tegelijkertijd ook tegen de mafia.

kasteel van Cleto
kasteel van Cleto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *