Evenementen Zuid-Italië

Open monumentendagen Italië 2012

Italië doet samen met 49 andere Europese landen mee aan de Europese Open Monumentendagen op 29 en 30 september aanstaande. Wederom met de bekende slogan “Italië is Europa’s schat”.

De belangrijkste doelstelling is de Europese burgers te brengen tot wederzijds begrip, ondanks de verschillen in cultuur en taal. Dit door het organiseren van culturele evenementen zodat met de lokale tradities, architectuur en kunstobjecten kan worden kennis gemaakt, maar ook door de presentatie van het cultureel erfgoed. Historische gebouwen en musea worden deze dagen gratis opengesteld, op deze manier worden de Europese burgers bewust van de rijkdom en culturele diversiteit.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *