Campanië,  muziek

Gigi D’ Alessio

De André Hazes van Italië is voor mij echt wel Gigi D’ Alessio. Muziek die je raakt en die je wil meezingen. Je moet er van houden, maar ik vind hem geweldig, hij is voor mij onlosmakelijk verbonden met het zuiden van Italië, en je voelt in zijn liedjes de emotie, vreugde, liefde en verdriet. Gigi D’ Alessio is geboren te Napels op 24-02-1967, hij is de laatste van drie zonen. Tijdens zijn jeugd speelde hij fisharmonika en toen hij 12 jaar was, schreef hij zich in op een privé muziekschool waar hij op zijn 21e een diploma piano spelen behaalde. Op zijn 23e dirigeerde hij al het orkest Scarlatti en iets later werd hij de pianist van Mario Merola, een beroemde Napolitaanse zanger en acteur (1934-2006) voor wie hij het liedje ‘Cient’ anne’ schreef samen met Vicenzo D’ Agostino en door hemzelf en Merola uitgevoerd. Een echte smartlap.

In 1992 werd zijn 1e album uitgebracht ‘Lasciatemi cantare’ met goede verkoopresultaten, gevolgd door ‘Scivolando verso l’alto’. In 1995 brak hij nationaal door met ‘Passo dopo Passo’. Er volgen nog vele albums en hele grote successen. In 1999 komt het album ‘portami con te’ uit met 11 songs. In ditzelfde jaar trad hij op voor president Clinton tijdens het gala van de National Italian American Foundation. Hij is een zeer geliefd persoon en kreeg zelfs een one man show op Rai Uno met de titel ‘Gigi questo sono io’ (Gigi dat ben ik) en bij de eerste aflevering keken bijna 6 miljoen mensen. Op 14 februari 2011 trad hij op bij de Radio City Music Hall van New York, hier ontving hij een prijs ter ere van de vriendschap tussen Italië en Amerika. Kortom genoeg redenen om wat van zijn muziek te beluisteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *