Campanië

I Quartieri Spagnoli

De Spaanse wijk in Napels is volgens een oud architectonisch plan uit de tijd van de Grieken gemaakt. Straatjes uit de 16e eeuw ontstaan om de Spaanse troepen en hun families te ontvangen. Deze plek werd al gauw een plaats van vermaak voor de soldaten op zoek naar vrouwen, spelletjes en lekker eten, het werd een stad binnen de stad. Een wirwar van straatjes en steegjes vol leven, waar de ambachtelijke cultuur nog levend is en vol staat met kleine ondernemingen. De gezinnen leven hier een groot deel van de dag langs de weg. Dit is het cliché van het Napelse leven, zoals vele films laten zien.

Oude gebouwen, theaters, kerken en karakteristieke restaurants verwelkomen de toeristen om ze te komen verkennen. Een ontmoeting met het echte en authentieke Napels waar een beetje voorzichtigheid is geboden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *