Evenementen Zuid-Italië

ITALY: Love it or Leave it

Fascinerende en vrolijke road-movie naar de magie die Italië nog steeds uitoefent op buitenlanders maar op zijn eigen landgenoten is kwijtgeraakt…

Luca en Gustav zijn jonge Italianen die de afgelopen jaren veel van hun vrienden hebben zien vertrekken naar het buitenland. Vanwege de hoge levenskosten, baan onzekerheid maar ook de immer aanwezige vriendjespolitiek. Gustav wil ook weg, maar Luca ervaart nog de vele goede kanten van het land. Ze besluiten elkaar 6 maanden de tijd te geven om opnieuw hun land te ontdekken en een keuze te maken. Blijven of verhuizen. In een Fiatje 500 crossen ze door het land op zoek naar die symbolische verhalen, anekdotes en de echte Italiaan. De road trip maakt hun duidelijk wat daar nog van over is en ontrafelt ook die magie die het land nog steeds uitoefent op buitenlanders. Na 6 maanden nemen ze de balans op….

De film werd bekroond tot Publieksfavoriet op de festivals van Brussel en Milano en ontving de Jury Award op de festivals van Thessaloniki en Milaan, de Jongerenprijs op het festival van Annecy en Best Feature in Honolulu.

Italië – 2011 – 75 min. Regie & Script: Gustav Hofer, Luca Ragazzi. Producer: Vania del Borgo. Met: Gustav Hofer, Luca Ragazzi

Premiere 22/11/12: Amsterdam (De Uitkijk), Rotterdam (Lantaren/Venster), Utrecht (Hoogt), Nijmegen (Lux), Maastricht (Lumiere), Hilversum (Filmtheater). Daarna ook te zien in o.a. Middelburg, Zwolle, Apeldoorn, Delft, Den Haag, Oosterhout, Gouda, Bussum, Den Bosch, Zevenaar, Tiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *