eilanden/ le isole

Villa delle Meraviglie

Op 4 juli jl. werd na 6 jaar van restauratie Villa Romana del Casale te Piazza Armerina ingehuldigd en uiteindelijk heropend voor het publiek. Deze villa bevindt zich in de provincie Enna op het eiland Sicilië en is beroemd over de hele wereld door de prachtige vloermozaïeken en omdat deze in 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst is geplaatst.

Museum Enzo Cammarata ligt vlakbij deze villa, de ideale combinatie om na het bezoek aan de Villa Romana del Casale, te gaan bekijken. Dit museum bevindt zich in de Villa delle Meraviglie op 1500 meter afstand van Villa Romana del Casale en heeft 13 zalen. Er bestaat hier zelfs de mogelijkheid om je bruiloft te vieren! Het is een prachtig voorbeeld van een historisch huis in Siciliaanse stijl en is van ongeëvenaarde schoonheid. Het heeft een 18e eeuwse structuur en binnenin bevindt zich het museum, is perfect afgestemd op de omliggende vegetatie en behoudt de sfeer dat dit deel van Sicilië kenmerkt toen het reizigers uit de hele wereld aantrok. Gebouwd als zomerverblijf en als belangrijk bouwmateriaal werd kalksteen gekozen uit de nabije omgeving om zich goed te mengen met het omringende landschap. Ferdinand IV koos het als zijn woonplaats tijdens zijn bezoek aan Piazza Armerina.

Openingstijden zomers: 9.00 uur-19.00 uur, ’s winters: 9.00 uur-17.00 uur

Piazza Armerina

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *