Calabrië

Miele di fichi

Een echt Calabrees produkt is vijgenhoning, de naam klopt niet helemaal want geen enkele bij heeft hier aan bijgedragen. De vijgenhoning ontstaat door vijgen in een beetje water te laten koken net zolang totdat deze de dikte van honing heeft bereikt. Voor een potje van 220 gram heb je meer dan anderhalve kilo vijgen nodig. Het wordt veel verwerkt in het deeg van gebak/ koekjes of bij ijs en vruchtensalades. Ook is het heerlijk bij verse kazen te serveren of over vlees, pannacotta, en bij gebakken lampascioni. Vroeger werd het zelfs als hoestdrankje gebruikt.

In Calabria als er net verse sneeuw is gevallen, maakt men hier een granita van gemengd met deze heerlijke vijgenhoning, scirubetta genaamd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *