Basilicata

Palazzo Margherita

Deze 19e-eeuwse villa ligt in Bernalda, een klein bergdorpje vlakbij de Ionische zee. Het ligt in de regio Basilicata, provincie Matera. Het is gebouwd in 1892 door de Margherita familie. Giuseppe Margherita, zoon van een belangrijk industrieel en ondernemer in olie en granen werkzaam over heel Europa, had in tegenstelling tot zijn vier broers die allen in de commercie en industrie werkten, interesse in muziek en tuinieren. Hij is verantwoordelijk voor de geweldig mooi aangelegde tuin met fontein, pilaren, vazen en palmbomen.

Bernalda was de geboorteplaats van Francis Ford Coppola’s grootvader. Francis kocht het gebouw in 2004 met de wens het om te bouwen tot een klein, luxe hotel omdat hij het tijd vond deze geweldige, onbekende regio aan bezoekers voor te stellen. Het heeft 8 kamers, allemaal gewijd aan een personage van de Coppola familie. Een geweldige 5 sterren locatie op Corso Umberto 64.

Het is ingericht door de bekende Franse interieurontwerper Jacques Grange met veel marmer van Carrara, veel kleur, mooi stucwerk en gerestaureerde schilderingen. Er is een wijnbar gewijd aan de zeer gewaardeerde Coppola wijnproductie uit de Napa Valley en er is een zwembad geplaatst zonder de prachtige oude tuin te schaden. Hier heeft Sofia Coppola een aantal scènes gedraaid van haar laatste film ‘somewhere’ en zij  is hier getrouwd met de Franse zanger Thomas Mars van de groep Phoenix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *