Campanië

Wandelen en Zingen in Cilento

 

Wandelenitalie organiseert dit najaar iets bijzonders, een achtdaagse reis ‘Wandelen en Zingen in Cilento’! Dit is een reis voor wie van wandelen én van zingen houdt. Dat vindt plaats in het schitterende natuurpark van Cilento, werelderfgoed van de UNESCO. Het ligt op circa 150 km ten zuiden van Napels en bestrijkt een prachtig maar ongekend gebied van de Apennijnen (tot 2000m) en de zee. Na dagelijks een paar uur gewandeld te hebben in de bergen, door kleurige bossen in herfsttooi of langs de kust, worden er Italiaanse operafragmenten gezongen onder leiding van een professionele dirigent. Je logeert in een antiek ingericht driesterren hotel, een gerenoveerd paleisje. Er mag geoefend worden in de torenzaal. Het hotel bevindt zich in het middeleeuwse dorpje Teggiano, op de top van een heuvel, waar ooit de heren en meesters van de landerijen woonden.

Behalve van de natuur genieten kun je hier op de meest onverwachte plaatsen Romeinse opgravingen en middeleeuwse dorpjes met lokale musea tegenkomen. Naast het wandelen en het zingen zijn er ook activiteiten mogelijk als een boottocht langs de baaien en grotten van de schitterende kust en een bezoek aan het grote kartuizer klooster van Padula. Je wordt elke dag met een minibus naar een ander startpunt vervoerd.

Elke dag wordt er tot een uur of drie gewandeld, daarna van ongeveer vijf tot acht uur (met een theepauze) geoefend in vierstemmig koorzang. Het wordt uiteraard een Italiaans repertoire en de dirigent is de beminnelijke Hans Schellevis, musicus, editor en dirigent. Wat koorstukken betreft wordt aan onder meer aan “Va Pensiero” uit Nabucco en aan “Chi del gitano il giorno abbella” uit Il Trovatore van Verdi gedacht. Bij een dameskoor aan “Saria possibile” uit L’Elisir d’Amore van Donizetti of aan “È follia sul fior degli anni” uit Maometto Secondo van Rossini. Uiteraard ontvang je van tevoren de bladmuziek en er wordt een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd. Aan het eind van de week wordt er opgetreden in een van de oude kerkjes of kloosterzalen die het oude dorpje Teggiano rijk is. Het niveau van de wandelingen is licht, met hoogteverschillen tot 380m.

De datum is van zaterdag 19 t/m 26 zaterdag oktober 2013 (herfstvakantie).

Meer informatie kunt je krijgen bij karina.vandermeer@hotmail.com en op de site www.wandelenitalie.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *