Campanië,  eilanden/ le isole

Het eiland Ischia

Ischia wordt ook wel het groene eiland genoemd. Het is het mooiste en grootste eiland in de Golf van Napels en is ontstaan als vulkaan. Hier bevindt zich de berg Epomeo van 787 meter en het heeft de meest genomineerde heetwaterbronnen van Italië en van de wereld. Er is veel toerisme vanwege haar natuurlijke schoonheid, het mediterrane klimaat en de velen thermale bronnen. Als je op Ischia bent, voelt het als een droom, hier geen kale rotsen, maar heel veel bomen en zelfs de rotsen zijn bekleed met groen. Tussen het lichtgroen van de wijngaarden, het blauwgroen van de olijfbomen en het donkergroen van de fruitbomen bevinden zich de witte kalkhuizen van de bevolking. Dit alles omringt door een prachtige zee, die het plaatje afmaakt.

Op 5 mei 2013 speelt zich hier de tweede etappe af van de ‘roze’ route. De moeilijkste, maar mooiste toer van de wereld! Dit is de slogan van Giro d’Italia 2013 dat van 4 mei tot 26 mei zal plaatsvinden in 21 etappes van in totaal 3405, 3 kilometer vanaf Napels tot aan Brescia.

Op Ischia bevindt zich ook het Aragonese kasteel, dat zich op een rotspartij bevindt, het wordt verbonden met het eiland door een stenen muur van 220 meter. De belangrijkste plaats is hier Ischia met twee centra: Ischia Porto en Ischia Ponte met de drukke toeristische winkelstraat Via Roma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *