eilanden/ le isole

Baia dei Conigli bevindt zich in de wereldtop van mooiste stranden!

Het water is hier glashelder en het zand is wit. Baia dei Conigli/ Rabbit Beach bevindt zich op het eiland Lampedusa. Dit eiland is rotsachtig en vlak, hier bevindt zich de hoofdstad van de Pelagische eilanden (waartoe ook linosa en Lampione behoren) en dat is de gelijknamige stad Lampedusa. Je vindt op dit eiland vooral rust en je kan hier prachtig duiken. Het beste strand van het eiland is Rabbit Beach, eigenlijk is dit de natuurlijke broedplaats van de zeeschildpad Caretta-Caretta. In de zomer kan het hier behoorlijk druk zijn. Hier vandaan kan je bij laag water wandelen naar het konijnen eiland dat zich tegenover dit strand bevindt.

Het konijnen eiland

Lampedusa hoort bij de provincie Agrigento en de regio Sicilië. Lampedusa heeft buiten de onregelmatige regenval, geen zoetwaterbronnen en is dus vrij dor. Het toerisme is hier de grootste inkomstenbron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *