Calabrië

De hoogtepunten van Calabrië

http://www.flickr.com/photos/56960748@N08/6089689757/

Calabrië is de regio die tussen de hak en de punt van de laars in ligt. Deze regio heeft aan beide kanten zee liggen en is daarom een populaire vakantiebestemming in Italië. Deze plek in Italië heeft een belangrijke rol gespeeld in de tijd van de Grieken. In de stad Crotone heeft bijvoorbeeld de bekende wiskundige Pythagoras gewoond en in Riace zijn twee bronzen beelden uit het water gehaald die door kenners worden gezien als de belangrijkste beelden van de Griekse kunst. De rijke geschiedenis trekt cultuurtoeristen van over de hele wereld.

http://www.flickr.com/photos/mikuzz/731293622/sizes/m/in/photostream/

Museo Nazionale
In de stad Reggio di Calabria is een van de belangrijkste archeologische musea van Italië te vinden. Hier zijn opgravingen uit de Griekse en Romeinse tijd te vinden. Dit museum bezit een grote muntencollectie en heeft onder andere nog middeleeuwse en renaissance kunst hangen. In de havenstad Reggio di Calabria is ook nog een 15e eeuws kasteel te vinden dat verschillende aardbevingen overleefd heeft.

De kerken van Catanzaro 
Dit is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hier zijn veel kerken te vinden uit verschillende periodes. Voor de liefhebber van architectuur is deze stad een leuk uitstapje. De kerk ‘Chiesa dell’Immacolata’, de kerk ‘Chiesa del Rosario’  en de Dom S. Maria Assunta Pietro Paolo zijn de drie grootste kerken van deze stad en prachtig om te zien.

De stranden van Calabrië
Aan beide kanten van deze Italiaanse regio is strand te vinden. De kusten van Calabrië staan bekend om de mooie stranden en groene natuur. Aan de kant van de Ionische Zee is het natuurpark van Cap Rizzuto te vinden. Dit natuurpark is een uitgestrekt gebied met lange witte stranden. Dit mooie natuurgebied is ook een bekende vakantiebestemming voor de Italianen zelf.

Parco Nazionale della Sila
In de buurt van het bijzondere park Nazionale della Sila in het midden van Calabrië, zijn veel campings te vinden in Italië. En niet voor niets, want hier kampeer je in een prachtig natuur gebied. In het park leven wolven, herten, roofvogels en andere bosdieren. In dit natuurgebied zijn veel buitensport activiteiten te doen zoals, mountainbiken, paardrijden, canyoningen en kanoën. Dat maakt dit een leuke bestemming voor gezinnen.

Park: http://www.flickr.com/photos/43428642@N04/4002094333/sizes/m/in/photostream

 

 

 

Het zuiden van Italië roept nog altijd de associatie op met maffia en armoede. Dit beeld wil ik graag genuanceerder zien. Zuid-Italië is een schitterend gebied met prachtige natuur, kunst en cultuur. Ik houd me bezig met de 5 meest zuidelijke provincies, Campanië, Molise, Apulië, Basilicata en Calabrië en de eilanden. Op mijn 17e ging ik voor het eerst naar Zuid-Italië. Het was liefde op het eerste gezicht net zoals dit een jaar later gebeurde toen ik mijn echtgenoot leerde kennen in Calabrië. Ontelbare keren ben ik in het Zuiden geweest en ik heb een tijd bij mijn schoonouders ingewoond. De artikelen die ik schrijf gaan over de cultuurverschillen die mij zijn opgevallen, op een ietwat ironische wijze beschreven.

7 Reacties

 • Timo

  Hallo Sandrina,
  Allereerst vind ik deze blog sfeervol en schitterend geschreven. Zoveel interessante stukjes. Écht heel moo! Je beschrijft eerlijk over de cultuur rn de mens hierin.

  Zelf ben ik van Noord-Italiaanse afkomst (Nederlands/Italiaans) en uitgerekend uit het bijna noordelijkste gedeelte Villadossóla, ( grappig hier gaat t over het meest zuidelijkste deel).
  In het Noorden word weinig gesproken over het zuiden, men kijkt ietwat neer over daar. Hierin groei je in op…niet eerlijk trouwens! Maar door een aangetrouwde familie uit Caccuri (Calabria), werd dit bijgeschroefd in positieve zin! Mede door jou stukjes kom ik nog meer te weten over dit gedeelte! Super!!

  Groetjes Timo,

 • Ben Thijssen

  Wij waren vorig jaar in Calabria. Het is fantastisch. Geen toerisme, prachtige stranden en een prima B&B. Echt aan te bevelen. Mooi groot huis met grote balkons en auto is te regelen. Vliegen op Lamezia terme vanaf Charlois kost ook niets. (ryanair)

 • Fred

  Hallo Sandrina, je hebt me erg nieuwschierig gemaakt naar dit mooie stukje zuid Italie. Ik zou er naar toe willen in laatste week aug en eerste week september, maar van verblijven lees ik niet zo veel. Zijn er B&B,s of leuke hotelletjes? En hoe kom ik aan adressen? Kun je me helpen?
  Alvast bedankt, Fred

 • Letizia

  Ciao Sandrina,
  Het mooie Calabria….ik ga in september heerlijk weer een weekje 🙂 Genieten van de schitterende stranden, het heerlijke eten en de mooie natuur en dorpjes. Kan niet wachten! Leuk dus om via jouw stukje weer even in de sfeer te komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *