Calabrië

I Bronzi/ De Bronzen van Riace

De Bronzen van Riace zijn te bezoeken in de archeologische afdeling van het Nationaal Museum van Reggio Calabria. Deze twee mannelijke bronzen beelden zijn in 1972 op 300 meter afstand van de kust van Riace in de Ionische zee gevonden. Een bijzondere vondst want er bestaan weinig originele Griekse beelden.Waarschijnlijk waren ze afkomstig uit Athene en op weg naar een rijke patriot in Rome toen het schip zonk en de beelden op 8 meter diepte op de bodem van de zee terecht kwamen.

De beelden zijn het symbool van Reggio Calabria en van het Groot Griekenland, de Magna Graecia. Ze worden aangeduid met de letter A en B. Krijger A zou een jongere man zijn en krijger B een oudere, ze zijn twee meter groot.

Een echte aanrader om te bezoeken, bekijk ook de bijgevoegde link van het museum: http://www.archeocalabria.beniculturali.it/archeovirtualtour/bronzi1.html

 

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *