Basilicata,  Campanië

Reis door Italië van Lombardia naar Basilicata

Italië is een prachtig land om doorheen te reizen. De lange vorm van het land zorgt ervoor dat je langs verschillende natuur en gebieden komt als je van het noorden naar het zuiden reist. Deze reis gaat van het noordelijke Lombardia naar het onbekende Basilicata.

Lombardia
Deze Italiaanse regio staat vooral bekend om twee dingen: De mode hoofdstad Milaan en het toeristische Gardameer. In dit deel van Italië zijn veel Nederlands te vinden in de zomer omdat de reis hier naartoe ongeveer net zo lang is als naar Zuid-Frankrijk. Het is een prachtige regio waar de mode een grote invloed heeft gehad op de industrie. In deze regio zijn steden als Bergamo, Cremona en Mantova zeker het bezoeken waard.

Emilia Romagna
Wanneer je uitgerust bent in een van de hotels langs het Gardameer, kun je verder reizen naar Emilia Romagna. Dit is een van de grootste regio’s van Italië en iets minder bekend onder de toeristen. Hier vind je daarom nog veel authentieke Italiaanse stadjes. Langs de kust kan er nog rustig van de zee worden genoten, zonder dat je overspoeld wordt door het massatoerisme.

Toscane
De wijnliefhebbers reizen vanuit Emilia Romagna verder door naar Toscane. Hier zijn veel wijngaarden te vinden met de bijbehorende proeverijen. In deze streek kun je logeren in een authentieke agriturismo. Dit is een kamer of een huisje op het terrein van meestal een wijn- of olijvenboer. Op die manier kun je echt van het Italiaanse leven proeven.

Rome
In het hoogseizoen is deze stad overvol. In het vroege voorjaar is de stad nog niet helemaal volgestroomd met toeristen en kun je genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft.

Campanië
Wie de smaak van de echte Italiaanse mozzarella wilt proeven, is hier aan het goede adres. In Campanië wordt mozzarella van buffelmelk gemaakt, wat het de karakteristieke smaak geeft. De hoofdstad Napels zit bomvol cultuur en in het zuidelijke Paestum vind je de overblijfselen die de oude Grieken hebben achter gelaten.

Basilicata
Dit is misschien wel de meest onbekende regio van Italië. Deze regio heeft een ruig binnenland, met bossen waar je wolven, steenarenden en stekelvarkens kunt tegenkomen. Toeristen komen hier weinig, dus hier kom je in het echte Italië terecht. Aan de muren zie je Peperoni hangen en de inwoners willen je graag over de mooiste plekjes van hun woongebied vertellen.

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *