Basilicata

Ontdek het onbekende Italiaanse Basilicata

Basilicata is een vrij onbekende regio in het zuiden van Italië. Het ligt tussen de hak en de punt van de laars in en het kent niet veel strand gebieden. Strandrijkere gebieden trekken het massatoerisme aan, maar de echte liefhebbers van de Italiaanse cultuur gaan Basilicata verkennen.

Rondreizen in het echt Italië
Deze regio is niet ingericht op de komst van toeristen en dat maakt dit een perfect gebied voor een autorondreis in Italië. Met de auto kun je de omgeving goed verkennen. Dit is een van de weinige delen in Italië, waar de inwoners niet leven van toerisme. Hier werken veel mensen in de landbouw. De steden zijn er klein en knus en weerspiegelen nog de authentieke Italiaanse cultuur. Als je het originele Italië wilt ontdekken, dan is dit de provincie waar je heen wilt.

Het middeleeuwse Melfi
Melfi is een kleine stad in het noorden van de regio. Grote kans dat dit de eerste stad is die je tegenkomt, wanneer je begint aan een autorondreis in dit gebied. In dit kleine stadje is een bijzonder kasteel te vinden Castello di Melfi. Deze is in opdracht van vermoedelijk de pauzen gebouwd. Dit kasteel heeft een belangrijke rol gespeeld toen de Normandiërs het weer voor het zeggen kregen in dit gebied. Nu zit er onder andere een museum waar je Byzantijnse juwelen kunt bewonderen en alles te weten komt over de rol van het kasteel in de Italiaanse geschiedenis.

De stenen van Matera
Matera is de hoofdstad van Basilicata. In deze stad kun je de zogenaamde grot woningen vinden. Deze huizen en kerken zijn gebouwd in en op grotten. Tot 1950 hebben er mensen in gewoond. Sinds 1993 heeft UNESCO ze uitgroepen tot werelderfgoed en je kunt ze daarom vandaag de dag bezoeken.

Wilde natuur
De binnenlanden van Basilicata zijn dun bevolkt en dat is het altijd al geweest. De natuur heeft hier dus eeuwen lang de kans gehad om zich te ontwikkelen, waardoor je er nu prachtige parken vindt. Schrik niet als er een wolf of een stekelvarken op je pad komt, want doordat er weinig mensen wonen, is dit voornamelijk het gebied van de wilde dieren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *