algemeen,  eilanden/ le isole

De schoonheid van Sardinië


Eigenlijk is het heel raar dat je zo weinig hoort van Sardinië als vakantiebestemming. Het is een heerlijk eiland om te verblijven en verbluffend veelzijdig. Het eiland beschikt over prachtige stranden, authentieke cultuur en een eigen geschiedenis, vele watersportmogelijkheden, schitterende natuur en natuurlijk heerlijk eten met zowel een plaatselijke als een internationale keuken. Na een comfortabele vliegreis vanaf Eindhoven of Amsterdam kan je vakantie al beginnen.

Zon, zee en strand
Sardinië beschikt over meerdere hagelwitte zandstranden. Samen met de azuurblauwe zee, de heerlijke temperatuur en de wuivende palmen zorgen die voor een aangename, romantische omgeving waar het heerlijk vertoeven is. Bijvoorbeeld op de Costa Smeralda (Smaragdkust) nabij het verrassende stadje Porto Cervo. Een echte VIP-locatie. Aan de Oostkust vind je nog enkele andere droomstranden, zoals Cala Gonone, Cala Sisine en Cala Goloritzé. Vlakbij Cala Gonone vind je bovendien de grotten van Blue Marino, een van de highlights van Sardinië die je zeker niet mag missen.

Wandelen op Sardinië
Sardinië is een echt wandeleiland. Op diverse plaatsen kun je bij de lokale VVV’s kaarten en beschrijvingen van mooie bewegwijzerde wandelingen verkrijgen. Bijvoorbeeld wandelingen naar de traditionele dorpjes in het ruige Gennargentu gebergte. Onderweg is het genieten van de weelderige flora en fauna die het eiland rijk is. Ook in het enorme kalksteenmassief Corrasi is het genieten voor wandelaars. Hier worden tevens in het seizoen verschillende rondleidingen georganiseerd, onder andere naar de grotten van Sa Ohe, het bergdorp Sa Sedda en door de mooie natuur.

Cultuur en tradities in de steden van Sardinië
Sardinië beschikt ook over enkele zeer interessante steden. Bijvoorbeeld het 12e eeuwse vestingstadje Alghero met zijn vestingmuren, smalle straatjes en steegjes. Vlakbij Alghero ligt bovendien de spectaculaire Grotta Nettuno. Te bereiken met een boot vanuit de haven of via de trappen van de Escala Cabirol, een attractie op zich. Ook de hoofdstad Cagliari is zeker de moeite waard. Met zijn diverse archeologische sites uit diverse periodes, onder andere met het prachtige Romeinse Amfitheater. Bezoek zeker ook het middeleeuws wijkje Castello. Een aanrader is een ritje met het toeristisch treintje dat je op een heel ontspannen wijze langs alle bezienswaardigheden zal voeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *