algemeen

Kruimeldieven

Als we aan de criminaliteit van Italië denken, is de maffia een van de eerste dingen die bij ons te binnen schiet. Zeker over de maffia uit Sicilië gaan vele wilde verhalen. Topstukken houden zich schuil en zo af en toe wordt er een bericht naar buiten gebracht dat de politie er weer een paar heeft opgepakt. Gelukkig merk je als toerist weinig van deze praktijken en kunnen wij gewoon rustig genieten van het moois dat Zuid-Italië te bieden heeft.

Kruimeldieven
Last van de maffia zul je niet hebben als je op vakantie bent, maar van kruimeldieven misschien wel. Vooral de tasjesdieven zijn gek op toeristen die zorgeloos over een markt lopen. Let je even niet op omdat je net iets moois hebt gezien in dat ene kraampje, dan kan je portemonnee maar zo weg zijn. Als je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten, ben je verzekerd voor dit soort voorvallen, maar toch is het beter om waardevolle spullen in een geldriem te doen en die op je buik te dragen. Op die manier kunnen tasjesdieven er niet bij zonder dat jij het merkt.

Corruptie
Het is een van de eigenschappen die een echte maffiabaas maar al te goed bezit. Over het algemeen zijn de meeste Italianen behulpzaam, maar als je met autopech langs de weg staat, kun je de pech hebben dat iemand je alleen verder wilt helpen als je hem wat geld toeschuift. Om te voorkomen dat je afhankelijk bent van dit soort mensen is een goede autoverzekering noodzakelijk als je met de auto op vakantie gaat naar Italië.

Zorgeloze vakantie
Uiteraard ga je op vakantie om lekker te ontspannen en te genieten van het mooie Italiaanse weer. Dan wil je natuurlijk niet over dit soort dingen nadenken. Over de maffia hoef jij je geen zorgen te maken als je aan het genieten bent op het Siciliaanse strand, maar een goede reisverzekering afsluiten is een fluitje van een cent en het voorkomt een hoop gezeur achteraf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *