Evenementen Zuid-Italië,  muziek

Tammurriata: riten en mythen van deze Zuid-Italiaanse traditie

Het Istituto Italiano di Cultura nodigt u graag uit voor een middaglezing gewijd aan het thema Tammurriata, riten en mythen van deze Zuid-Italiaanse traditie door Valerio Ricciardelli op dinsdag 25 juni om 16.30 uur te Amsterdam, in het Istituto Italiano di Cultura op de Keizersgracht 564.

Valerio Ricciardelli, geboren in Montoro Inferiore (Avellino) in 1964 is muziekcultuur-antropoloog en ethno-geneeskundig en ethno-psychiatrisch expert. In deze lezing gaat hij in op het verband tussen de diverse uitvoeringen van de Tammuriata (tamboerijnspel) en het ritueel gebruik van klank, zang en dans.

De lezing is georganiseerd door Isabella Ruggiero, danseres, onderzoeker en choreograaf van traditionele dansen uit Zuid-Italië, Egypte en het Midden-Oosten. Ze woont en werkt in Amsterdam waar ze artist-in-residence programma’s organiseert met als doel een brug te slaan tussen de mediterrane en de Nederlandse cultuur en de muziek- en danscultuur uit het Zuiden te verspreiden.

De voertaal tijdens de lezing is Italiaans, met Nederlandse vertaling

Voor meer informatie:

isibisba@hotmail.com  www.danzeasud.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *