algemeen,  Campanië

Twee reizen in Campanië in 2013

Langs de kust van Amalfi tot Maratea zondag 1 t/m 8 september

Wandelen en Zingen in Cilento zaterdag 19-26 oktober (herfstvakantie)

Wandelenitalie is in 2005 opgericht uit enthousiasme voor de mensen en de natuur in Cilento. Dit is een groot en ongerept gebied van de Apennijnen tot de zee, ten zuiden van Napels en het behoort tot erfgoed van de UNESCO. Oprichtster drs. Karina van der Meer is met pensioen als docente Italiaans bij de Universiteit Leiden en heeft nu plezier in het organiseren van een aantal reizen per jaar.

Langs de kust van Amalfi tot Maratea, zondag 1 t/m 8 september 2013

Dit is een reis met wandelen én zwemmen. We beginnen met wandelingen op het niet voor niets beroemde schiereiland van Amalfi, dalen af naar de Costa degli Infreschi (de kust van het koele water) tussen Scario en Palinuro in Cilento, en komen tenslotte in Maratea in de golf van Policastro, in Basilicata. Hier liet Odysseus zich aan de mast vastbinden om niet door de sirenen te worden verleid, wat moet daaraan worden toegevoegd? Zoveel natuurschoon, daar word je stil van.

We overnachten in uitstekende familiepensions op twee verschillende plaatsen. Van daaruit gaan we met het OV of een minibus naar de beginpunten van de wandelingen. We lopen langs de geurige mediterrane kuststrook met zijn vele inhammen, grotten, steile rotswanden en spectaculaire vergezichten. Natuurlijk gaan we regelmatig zwemmen in de diepblauwe baaien. Neem de duikbril maar mee. Je bent in de buurt, dus je kunt de reis uitbreiden om Pompeï, Herculaneum en de Griekse tempels van Paestum te bezoeken. September is de beste tijd, het is niet meer druk en de zee nog ideaal van temperatuur.

Dagprogramma en meer informatie: http://wandelenitalie.nl/home/van-amalfi-tot-maratea

Wandelen en Zingen in Cilento, zaterdag 19-26 oktober (herfstvakantie)

Dit is een reis voor wie van wandelen én van zingen houdt. Na dagelijks een paar uur gewandeld te hebben in de bergen, door kleurige bossen in herfsttooi of langs de kust, gaan we Italiaanse operafragmenten zingen onder leiding van de professionele dirigent Hans Schellevis. We logeren in een driesterren hotel, een gerenoveerd paleisje, waar we mogen oefenen in de torenzaal. Het hotel bevindt zich in het middeleeuwse dorpje Teggiano, op een heuvel gelegen, waar ooit de heren van de landerijen woonden. Instrumentalisten zijn ook van harte welkom. Aan het eind van de week treden we op in een van de oude kerkjes of kloosterzalen die het oude dorpjeTeggiano rijk is.

Dagprogramma en meer informatie: http://www.wandelenitalie.nl/home/herfstvakantie

Reisorganisator: Karina van der Meer, Wandelenitalie, Buys Ballotstraat 45, 2313 TV Leiden.

071 5125 343 / 06 1074 7739. www.wandelenitalie.nl

karina.vandermeer@hotmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *