Campanië

Campania: van de Grieken tot de Europeanen

Campania ligt vlak onder de grens van Noord en Zuid-Italië. Veel toeristen die een vakantie huis in Campania boeken komen hier voor Napels. Dit is natuurlijk een van de belangrijkste cultuursteden van Europa, maar ook daarbuiten is er veel te zien en te beleven in deze regio.

De oude Grieken
Die kun je vinden in Paestum in Agripoli. Hier vind je ruines en andere overblijfsels van tempels die minstens zes eeuwen voor Christus zijn gebouwd. Agripoli is sowieso een leuke plaats om te bezoeken wanneer je naar het zuiden van Campania gaat. Het is een levendige stad waar je als toerist echt verwelkomt wordt.

De Amalfikust
Dit is ongetwijfeld en van de mooiste kuststroken van Italië. De kust is prachtig en een wandeltocht leid je langs verschillende kleine dorpjes. Amalfi, Sorrento en Positano zijn de bekendste stadjes die langs de kust liggen. Dit zijn karakteristieke kustplaatjes waar je heerlijk doorheen kunt struinen en waar je verrukkelijke Italiaanse zee cuisine kunt eten.

Het nationale park Il Cilento. Dit park is een van de jongste van Italië, het heeft zijn status pas verkregen in 1998. Voornamelijk doordat je hier een mooie combinatie vindt van ongerepte natuur en de oude Italiaanse cultuur die bewaard is gebleven. Je kunt hier wandeltochten maken of sportieve mountainbike routes volgen. Het is een goede plek om tot rust te komen en hier in de buurt kun je een mooi vakantiehuisje in het Italiaanse landschap huren, zodat je echt even helemaal weg bent uit Nederland.

De schatten van Napels
Als je aan cultuur denkt, dan komt Napels al vrij snel bij veel mensen naar boven. Zoals Milaan de mode hoofdstad van Europa is, is Napels de hoofdstad van de cultuur. Napels is ooit door de oude Grieken gesticht en je vindt er nog steeds veel van hun aanwezigheid van toen. Nu is de stad een echte mengelmoes van oud en nieuw. Met mooie wijken en de vele musea is dit een stad waar iedereen zich prima kan vermaken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *