Campanië,  regionale gerechten en produkten

De kersen del Monte

Er is een grote traditie voor de teelt van kersen in Campanië, in het bijzonder in de provincie Napels. Vooral het Vesuvius gebied, de hellingen van de Monte Somma, staat bekend om de produktie van de zogenaamde “ciliega del Monte”. Deze kers heeft de geschiedenis van de kersenteelt gevormd in dit gebied.

De Monte Somma is een vulkaancaldera bij de stad Napels, eigenlijk de oermoeder van de Vesuvius. Waarschijnlijk implodeerde deze top tijdens de eruptie van 79 A.D. en in het kratermeer wat toen ontstond, vormde zich langzaam de tweede top.

Het vruchtvlees van deze kers kan worden herkend aan zijn roze-gele huid aan de ene kant en zijn donkerrode kleur aan de andere kant met gele markeringen. Het vruchtvlees is geelachtig, helder en zeer sappig. De kers is rijp tussen eind mei en de tweede week van juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *