algemeen,  eilanden/ le isole

De mooiste eilanden van Zuid-Italië

Als je vanaf een van de mooie campings Italië wilt leren kennen, kan je natuurlijk het beste midden in de mooie natuur zitten. De mooiste natuurgebieden vind je op de eilanden van Zuid-Italië. We noemen er drie en Vacanceselect.nl bied je de mogelijkheid om van diverse campings in Italië deze mooie natuurgebieden te bezoeken.

Capri

Capri stond in de Griekse mythologie bekend als het eiland van de sirenen. De Romeinse keizers vierden hier vakantie. Keizer Tiberius had hier een villa, waar hij zijn beruchte orgiën hield. Een ieder die hem niet beviel werd van de hoge kliffen naar beneden gegooid. Momenteel is het eiland een zeer populaire toeristische bestemming. De stad Anacapri staat vol met schitterende villa’s. In de nabije omgeving kun je zeer goed hiken. De Grotta Azzurra is een schitterende grot aan de kust, die vroeger door de Romeinen werd gebruikt om een bad te nemen. Ook de villa van keizer Tiberius (Villa Jovis) is te bezoeken. Ga niet in juli en augustus  naar Capri, dan is het er extreem druk.

Stromboli

Stromboli is een eilandje net boven Sicilië met een gelijknamige  actieve vulkaan. Het eilandje heeft twee dorpjes, en het voormalige vissersplaatsje Ginostra. Beide dorpen hebben ongeveer 350 inwoners. Zeker het laatste plaatsje is zeer de moeite waard om te zien. Je kunt er alleen met de boot komen. Stromboli heeft een prachtig zwart strand. Voor geoefende klimmers is het mogelijk om de vulkaan te beklimmen. Doe dit alleen met een gids, anders loop je gevaar: het is een actieve vulkaan!

Caprera

Caprera is een van de Maddalena-eilanden ten noorden van Sardinië. Hier woonde de Italiaanse volksheld Garibaldi. Met de auto kan je vanuit het grootste eiland van de archipel, Maddalena, over een 600 meter lange brug naar Caprera rijden. Het eiland lijkt wel Caraïbisch, met spierwitte stranden en baaien waarin dolfijnen rondzwemmen. Op Caprera kun je het huis bezoeken waar Garibaldi tussen 1855 en 1882 woonde. Is Italië jouw volgende vakantie land? Kijk dan even verder voor een accommodatie bij Vacanceselect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *