Campanië

Wandelbestemmingen Zuid-Italië

De wandelbestemmingen liggen ten zuiden van Napels, zoals de Amalfikust en Cilento. Het nationale park Cilento behoort tot het werelderfgoed van de UNESCO. Het is een woest en groen gebied met diepe kloven, grotten en onderaardse meren, van de Apennijnen tot de kust. We bieden groepsreizen met Nederlandse begeleiding en voor wie individueel wil wandelen zijn er voldoende gemarkeerde paden. De hoogste berg is hier circa 2000 m.

Vesuvius wandeling

De eerstvolgende wandelreis is de Mei-wandelweek van zondag 27 april t/m zondag 4 mei. Deze gewilde reis heeft dit keer andere bestemmingen, want we beginnen met een bezoek aan de Vesuvius, wandelen langs de wereldberoemde kusten van Amalfi en van Cilento en tot slot meer landinwaarts door de Apennijnen. In de orchideeënvallei in Cilento bloeien er in mei wel 45 soorten wilde orchideeën.

Van zondag 22 t/m zondag 29 juni is er een bijzondere reis Wandelen en zingen. We maken ’s ochtends lichte wandelingen in de bergen, door bossen of langs de kust. ’s Middags gaan we Italiaanse operafragmenten zingen onder leiding van een professionele dirigent, Hans Schellevis. Ervaring met zingen en noten lezen is gewenst. Instrumentalisten zijn ook welkom. We logeren in een gezellig antiek ingericht hotel. Het is een gerenoveerd paleisje in het centrum van het middeleeuwse dorpje Teggiano, met een torenzaal waar we mogen oefenen. We wandelen door de koele Apennijnen van Cilento en langs de Cilentaanse kust waar we een duik kunnen nemen in de azuurblauwe baaien.

Een Groenblauwe week (groene bossen en blauwe zee) met begeleiding is er van zondag 20 t/m zondag 27 juli. In augustus kunt u aansluiten bij Italiaanse groepen, dan is er geen Nederlandse begeleiding. Deze reizen noemen we Parlare camminando. U wandelt met een Italiaanse gids door de Apennijnen van Cilento en langs de Cilentaanse kust. Een originele manier om uw Italiaans op te halen!

Monte Bulgheria

Tot slot is er van zondag 31 augustus t/m zondag 7 september een wandeltocht langs de kusten Van Amalfi tot Maratea. We beginnen met wandelingen op het niet voor niets zo beroemde schiereiland van Amalfi, dalen af naar de Cilentaanse kust, en komen tenslotte in Maratea in de golf van Policastro, in Basilicata. Hier liet Odysseus zich aan de mast vastbinden om niet door de sirenen te worden verleid, wat moet daaraan worden toegevoegd? September is de beste tijd, het is niet meer heet en druk, maar de zee is nog ideaal van temperatuur. Na de wandelingen kunnen we lekker gaan zwemmen.

Voor de kosten en het uitgebreide dagprogramma zie de betreffende reizen op de site van Wandelenitalie.
www.wandelenitalie.nl

Maratea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *