Campanië

Rocco Hunt, veelbelovende rapper uit Zuid-Italië

Rocco Hunt, voorheen bekend als Hunt MC, heet eigenlijk Rocco Pagliarulo en is geboren op 20 november 1994 te Salerno. Hij is een Italiaanse rapper en winnaar van het San Remo festival 2014 bij het onderdeel ‘nieuwe voorstellen’, met het lied ‘Nu juorno buono’. Dit wordt in het Napolitaanse dialect gezongen en betekent ‘een goede dag’.

Al op z’n elfde begon hij in de wereld van de hip hop, gevolgd door jamsessies en deed mee met freestyle wedstrijden, toen hij in 2010 zijn eerste mixtape uitbracht. In 2013 tekent de rapper een contract met Sony Music en brengt zijn album Poeta Urbano uit. In 2014 doet hij mee met de 64e editie van het belangrijke festival van San Remo en is het de eerste keer dat een ‘rap lied’ wint op dit onderdeel.

Op 17 februari 2014 komt ‘nu juorno buono’ uit op iTunes Store als de trekker van zijn tweede album genaamd ‘A Verità‘ dat op 25 maart 2014 is uitgebracht. Aan dit album hebben de rapper Clementino, Noys Narcos en Ensi meegewerkt en de zangers Federico Zampaglione, Eros Ramazzotti en Enzo Avitabile. Dit album kwam binnen op de eerste plaats van de Italiaanse album ranglijst.Op 1 maart jongstleden kreeg Rocco Hunt een erkenningsprijs uit handen van de burgemeester van zijn geboorteplaats Salerno.

De tekst van ‘nu juorno buono’ is een optimistisch lied over het zuiden. Het vertelt dat het er beter gaat en dat de vooroordelen moeten verdwijnen.

Een paar vertaalde teksten uit Nu juorno buono:

Vanochtend waait er gelukkig een andere wind, de zon straalt via de ramen naar binnen, wat is de aarde mooi, ik mis het als ik wegga en neem ik een kaart mee ter herinnering. Deze plek moet niet sterven, mijn volk moet niet vertrekken, mijn accent moet je horen. Gelukkig is de geschiedenis veranderd en zie je de mensen zorgeloos lachen, er bestaat geen kwaad, het is goed vertoeven op straat. De wereld staat stil op deze schitterende dag.

Het gaat over de clichés zoals de lange rijen bij de postkantoren, die er inmiddels allang niet meer zijn, over de bedrijven die inmiddels goed floreren in het zuiden en dat er geen ‘bazen’ meer zijn en dat de lijn die het noorden en zuiden afscheidt, doorgeknipt zou moeten worden. Ik vind het een geweldige rap met indrukwekkende tekst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *