algemeen,  eilanden/ le isole

De vijf mooiste stranden van Sicilië

 

trapani3

Wie aan Sicilië denkt, heeft het al snel over de maffia maar laten we niet vergeten dat het ook gewoon een mooi eiland is met fantastische stranden. Voor een kennismaking met dit romantische eiland, geven we hieronder de vijf mooiste stranden van Sicilië.

Mondello.
In het verleden was het strand van Mondello exclusief voor de “beau monde,” hierdoor hangt er nog steeds een luxe en rijke sfeer. Breng maar eens een bezoekje aan de pier. Hier vind je het Kursaal, een winkel in design-kleding. Je kunt het ook nog aan de prijs van bijvoorbeeld de koffie merken dat dit een plek is voor de wat rijkeren, di is namelijk wat prijzig. Toch is dit strand de moeite waard, zeker omdat je vanaf het strand zo de haven inloopt waar je lekker kunt eten.
Het Mondello strand kun je vinden bij Palermo.

Rabbit Beach
Aan de zuid-westkust van het eiland ligt Rabbit Beach. Een wat vreemde naam, maar vroeger leefden hier enorm veel konijnen. Tegenwoordig zijn er weinig van die beestjes te vinden. Wel kun je hier in het voorjaar schildpadden tegenkomen.
Dit strand was in 2013 de winnaar van de TripAdvisor Travellers’ Award.

Cefalù
In het noordoosten vind je het strand van Cefalù. Een mooi breed goudkleurig strand aan helder water. Erg idyllisch, waardoor het strand populair is. Niet alleen bij toeristen, ook bij de plaatselijke bewoners. Dit strand is erg geschikt voor kinderen doordat er bijna geen branding is en – niet onbelangrijk – vanwege de meerdere speeltuintjes.

Mazzarò
Dit strand ligt aan de oostkust, in de omgeving van Taormina. Het is te bereiken via een kabelbaan vanuit Mazzarò. Het is een mooi en populair strand met intieme kreekjes. Dat het erg gewild is, merk je doordat je entree moet betalen om op het strand te komen.
Een minpunt, maar toch is dit strand een aanrader omdat je hier gewoon goed kan eten in de strandtenten.

Trapani
Last but not least is dit strand aan de westkust van Sicilië. Het meest opvallende aan de stranden aan de westkust zijn de vele kliffen. Door de rotsige kust zijn er geen zandstranden. Als oplossing hiervoor zijn ‘zeebanken’ geconstrueerd. Betonnen platen die uitermate geschikt zijn om te zonnen.
Vergis je trouwens niet, ondanks dat er geen zand op het strand ligt is hier heel erg druk.

zuid-italie

 

2 Reacties

  • Marjolein

    Hallo Sandrine,
    Leuk om je site te lezen. Wij liggen inmiddels voor de tweede winter aan de zuidkant van Sicilië met onze zeilcatamaran. Hoewel de stranden hier misschien iets minder spectaculair zijn dan aan de noord-oost kant, is het geweldig vertoeven aan de zuidkant van Sicilië. Waarom? Omdat de mensen hier naar onze mening nog hartelijker en guller zijn dan aan de noord- en oostkant van het eiland. Let wel, wij zijn hier niet in de zomermaanden, dan zeilen we elders maar tot en met december hadden we vorig jaar en ook dit jaar weer vele mooie dagen. Sicilië heeft ons hart gestolen. De enorme variëteit in landschap, de ruimte, de vriendelijkheid van de mensen en de schitterende gebouwen.Invloeden uit alle windstreken, zoals Griekse tempels, Romeinse arena, Arabische moskee torens, amfitheaters maar ook architectuur waar je stil van wordt. Sicilië is ongelofelijk mooi! Buiten het hoogseizoen zijn appartementjes voor weinig te huur. Zelf zou ik voor november kiezen, dan is het vaak onstuimige weer van oktober geweest en keert de rust terug, met veelal prachtig weer. Ook Sardinië vonden wij prachtig maar Sicilië; daar ligt ons hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *