Campanië

Kamperen in Campania

Campania amalfi

Voor een mooie kampeervakantie in het zuiden van Italië, boek je een camping in Campania. Je boekt daarmee een onvergetelijke vakantie in een mooi stukje Italië. Zo kun je in deze regio onder andere terecht in de havenstad Napels. In deze stad zijn diverse Koninklijke paleizen te vinden. Bezoek bijvoorbeeld Palazzo Reale of het stoere Castel Nuovo.

Andere beroemde plekken die je in Campania kunt vinden zijn bijvoorbeeld de baai van Sorrento en de Amalfi kust. Voor een zonnige vakantie zit je dus in Campania prima op je plek.

Mooie plekjes in Campania

Naast Napels kent Campania nog diverse andere mooie plekjes die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de stad Pompeii. Deze plaats is wereldberoemd geworden vanwege de uitbarsting van de Vesuvius. Al sinds de 18e eeuw worden hier nog steeds archeologische opgravingen gedaan. Indrukwekkend genoeg om eens mee te maken.

Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid vind je in Grotta Azzurra di Palinuro. De naam van de grot heeft alles te maken met het blauwe schijnsel van het water wanneer de zon er op schijnt. Je begeeft je in een sprookjesachtige blauwe wereld door de reflectie van het water tegen de wanden van deze grot.
camping baia dominizia

Camping Baia Domizia

Natuurlijk is het altijd fijn om op een camping te kunnen verblijven waar alle voorzieningen uitstekend geregeld zijn. Camping Baia Domizia is een prima plek om te verblijven tijdens je vakantie in Campania. De camping ligt direct aan het zandstrand. De groene bergen op de achtergrond zorgen voor een extra natuurlijke omgeving.

De camping beschikt over 3 mooie zwembaden en er is een animatieteam aanwezig dat zowel jong als oud uitstekend kan vermaken. Het is zelfs mogelijk om surf- en danslessen te volgen op deze camping.

Andere campings in Campania

Naast Camping Baia Domizia zijn er nog diverse andere campings in Campania te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld uitstekend terecht op Camping Athena en Camping Nettuno. Maar ook Camping Int. Vulcano Solfatara scoort erg hoog onder toeristen. Het is zeker de moeite waard om er tijdens je vakantie in Campania te verblijven.

Wil je een mooie vakantie-ervaring opdoen? Kies er dan voor om je vakantie in Campania door te brengen. Je zult je geen seconde vervelen, maar optimaal genieten van al het moois dat deze streek te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *