algemeen

Tien dingen om niet te missen in Zuid-Italië

Palazzo di Caserta

Je kunt met de auto naar Zuid-Italië, maar het is een aardig stukje rijden. Als je niet drie volle dagen in de auto wilt zitten, dan kan je beter het vliegtuig pakken. Je auto parkeer je goedkoop bij Schiphol, een ticket hoeft ook niet veel te kosten en eenmaal in Zuid-Italië aangekomen kan je daar ook een auto huren als je graag een beetje mobiel wilt zijn. Als je een auto hebt, kan je lekker rondrijden en verschillende plaatsen bezoeken. We hebben voor je op een rijtje gezet wat je niet mag missen in Zuid-Italië.

1. Het eten

Allereerst, het eten. Italië staat immers niet voor niets bekend om zijn goede keuken. Natuurlijk kan je in Nederland ook een pizza of een pasta eten, maar dit is niet te vergelijken met de kwaliteit die je in Italië krijgt. In Zuid-Italië wordt veel gestoomd seafood gegeten en ontbreekt olijfolie en tomatensaus bijna in bij geen enkel gerecht. In Noord-Italië wordt vaak een machtige romige saus gebruikt en wordt er veel gevuld vlees en polenta, een griesmeel gerecht, gegeten. Vergeet bovendien niet een heerlijk roomijsje te nemen.

2. De wijnen

Als we het over de keuken hebben, mogen we de wijn niet vergeten. Eten en wijn gaan namelijk altijd samen in Italië. Waar we in Nederland meestal een frisje nemen bij de lunch, wordt er in Italië al gauw een flesje wijn opengetrokken in de middag. Wijnstreken Calabria en Sicilië produceren heerlijke wijnen en een bezoek aan een wijnboerderij daar mag niet ontbreken op je to-do-list.

3. Pompeï ruïnes

Pompeï is één van de best bewaarde oude Romeinse steden en staat daarom op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zo kan je hier bijvoorbeeld het Amfitheater bezoeken waar vroeger gladiatorengevechten gehouden werden of badhuizen en tempels bekijken.

4. Paleis van Caserta

Het Caserta Paleis vlakbij de stad Caserta is zeker de moeite waard. In het paleis hebben koningen van Napels en Sicilië gewoond en is gebouwd in de Barok periode. De tuin die bij het paleis hoort is maar liefst 120 hectare groot en er is onder andere een waterval te vinden.

5. Het eiland Capri

Op het eiland Capri kun je heerlijk relaxen, het museum Villa San Michele bezoeken, grotten bekijken en langs de havens lopen.

6. Lampeduso

Misschien wel het mooiste strand van heel Italië is het strand van Lampeduso. Niet alleen ziet het er prachtig uit, ook zwemmen er veel soorten vissen. Het is dus een ideale plek om te gaan snorkelen.

7. Sentiero degli dei

Het Pad der Goden, ofwel de Sentiero degli dei, loopt van Bomerano naar Nocelle. Als je het pad bewandelt loop je langs rotsen en heb je een prachtig uitzicht over onder meer Positano, Praiano en Furore als je eenmaal boven bent.

8. Paestum

In de stad Poseidonia, Paestum in het Romeins, zijn drie Dorische tempels te vinden. Alle drie liggen zij binnen de stadsomwalling aan de Heilige Weg. Je kunt ze gemakkelijk alle drie op één dag bekijken.

9. Winkelen in Palermo

Italianen hebben vaak stijl en houden van winkelen. Leuke boetiekjes en grote modeketens vind je in de stad Palermo, waar je uren winkel in winkel uit kunt lopen.

10. Parco Nazionale del Pollino

Parco Nazionale del Pollino is het grootste park dat Italië rijk is. Je kunt er allerlei soorten bomen, dieren, rivieren en beken bekijken.

Paestum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *