Apulië

Campervakantie in Puglia

alberobello

Als er een reden is om met een camper op vakantie te gaan is het wel om te genieten van bijzondere natuur en buitenplaatsen. In Italië is vooral Puglia bij uitstek geschikt om per camper te ontdekken. Langs de smalle landweggetjes, in het bergachtige gebied of midden in de overweldigende natuur is altijd wel een plek waar je de camper kunt neerzetten. Er zijn bovendien een groot aantal mooi gelegen en goed verzorgde camperplaatsen en ontzorgingsplekken en er is enorm veel te zien en te beleven.

Lord of the Rings

Puglia is een van die authentieke provincies in Italië waar de tijd maar mondjesmaat grip op lijkt te krijgen. Nog steeds wonen in het binnenland veel mensen in oeroude witte huisjes met kegelvormige daken. Deze huisjes hebben dikke muren die de zomerhitte buiten de deur houden. Het is er binnen verbazingwekkend koel. Deze dorpjes lijken wel op een Hobbitdorp uit Lord of the Rings. Puglia heeft een rijke geschiedenis die begon in de klassieke oudheid. Veel van de vroegere bewoners, zoals de Carthagen, Byzantijnen, Gothen en Romeinen, hebben er hun sporen achtergelaten in de vorm van monumentale gebouwen of ruïnes. De stranden aan de Adriatische kust behoren tot de beste van Italië.

Bari

Naast alle natuur en schilderachtige dorpjes mag een bezoek aan Bari zeker niet ontbreken tijdens een vakantie in Puglia. Het historische centrum staat vol met mooie pleinen en oude kerken waarvan er één voor Nederlanders extra interessant is: de Basiliek van Sint Nicolaas. Hier ligt de bisschop van Myrna begraven, die wij kennen als onze Sinterklaas. Vlakbij Bari ligt de badplaats Polignano a Mare, die behalve mooie stranden ook een bijzonder antiek centrum heeft met onder andere een elfde-eeuws kasteel, een Benedictijner klooster en een ziekenhuis dat gebouwd is om gewonde kruisvaarders te verzorgen. Uiteraard stelt ook de gastronomie niet teleur, met heerlijk gebraden lams- of geitenvlees, bijzondere wijn en mierzoete desserts.

Ostuni-48

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *