algemeen,  Evenementen Zuid-Italië

Giro d’Italia blijft weg uit zuidelijk Italië

Giro2015_generale_1809_plan

Vorige week is de 98ste editie van de Giro d’Italia gestart. Het grootste jaarlijkse wielerevenement van Italië speelt zich dit jaar af in het midden en het noorden van Italië. Het peloton is op 9 mei gestart vanuit de Bloemenrivièra met de proloog. De afgelopen jaren startte het peloton regelmatig buiten Italië, vorig jaar nog in Ierland. Alhoewel de koers dit jaar nagenoeg binnen de landsgrenzen blijft wordt zuidelijk Italië niet aangedaan.

Eerste week zit erop

De eerste week zijn de renners vanuit de Bloemenrivièra via de Ligurische kust richting Toscane gereden. Tijdens de vijfde etappe werd er voor het eerst geklommen en pakte Alberto Contador direct de roze leiderstrui. De meest zuidelijke rit op 17 mei ging naar San Giorgio del Sannio. In de tweede Giro-week is er weer koers gezet richting het noorden om via Marche, Veneto en Trentino richting Lombardije te koersen. De finish van de Giro d’Italia is dit jaar in Milaan.

Bijna 3500 kilometer fietsen

Qua klimgeweld ligt de nadruk bij deze editie van de ronde van Italië in de derde week. In totaal zijn er 5 grote bergetappes en wordt er 6 keer tegen een berg op gefinisht. Na 21 ritten hebben de renners in totaal bijna 3500 kilometer afgelegd bij de finish. De finish is vlakbij het hoofdkantoor van La Gazzetta dello Sport in Milaan. Deze sport krant is hoofdsponsor van de Giro d’Italia, en daarom begint of eindigt de Giro hier vaak. Wil jij het laatste nieuws volgen over de Giro? Kijk dan op GiroItalia.nl.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *