algemeen,  film

Mia madre, nieuwste film van Nanni Moretti

mia_madre_20000290_st_2_s-high

Het leven van Margherita, een succesvol filmmaker, komt onder hoogspanning te staan wanneer haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen. Midden in de draaiperiode van haar nieuwe film, krijgt ze te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur die haar regie-aanwijzingen niet begrijpt en iedereen op de set afleidt met zijn sterke verhalen. Met een ex-man, een opgroeiende dochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben. Haar broer die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margherita stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder mee naar huis om deze laatste fase met haar door te kunnen brengen. Het afscheid van haar moeder wordt een verdrietige maar ook een waardevolle periode in haar leven.

MIA MADRE is een film van de Italiaanse regisseur en acteur Nanni Moretti (LA STANZA DEL FIGLIO, HABEMUS PAPAM) met in de hoofdrollen Margherita Buy (UNA GRANDE STORIA D’AMORE, LA STAZIONE) John Turtorro (FIVE CORNERS, MILLER’S CROSSING) en Nanni Moretti zelf. De film won op het filmfestival van Cannes 2015 de prijs van de oecumenische jury.

“Mia Madre is a tremendously smart and enjoyable movie.” ★★★★  The Guardian “Nanni Moretti’s new film is a whirlwind of intimate and universally-shared emotions, with an exceptional performance from Margherita Buy.” – Cineuropa.org

Te zien vanaf 3 september

mia_madre_20000290_st_4_s-high

2 Reacties

  • Alessio

    Zitten maar 3 zuid Italianen in deze film én 1 daarvan (John Turturro) is een Siciliaanse Amerikaan..

    Noord Italiaanse cultuur trekt mij dus echt helemaal niet gewoon, en de gemiddelde film met overwegend noordelingen erin is ook gewoon über saai…

    • Sandrina

      Deze film onlangs gezien en was zwaar onder de indruk. Het gaat hier niet om Italië, deze film heeft een thema en had net zo goed in een ander land kunnen afspelen. Noord-Italië vind je waarschijnlijk veel op de Nederlandse cultuur lijken, maar dat maakt een film er naar mijn mening niet minder om. In deze film lag juist de nadruk op het alledaagse leven, maar in ieder geval leuk dat je reageert! Er draaien momenteel veel Italiaanse films, en er komt binnenkort een vervolg op La Grande Bellezza in de bioscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *