Campanië

De Massetakust

zomer 2010 a 104 (Medium)

Eén van de mooiste en meest bijzondere kusten van Italië is de Massetakust.

Dit is een stukje kust tussen Marina di Camerota en het schilderachtige visserdorp Scario.
De Massetakust ligt in Il Parco Nazionale del Cilento, dat sinds 1998 op de cultureel erfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de combinatie ongerepte natuur en unieke regionale cultuur.

Vanwege de beschermde status mag hier niets meer worden gebouwd. De schaarse bebouwing die je hier aantreft zijn boeren opstallen.

zomer 2010b 064 (Medium)

De Massetakust heeft een flink aantal, maagdelijke strandjes gelegen in schitterende baaitjes. Het zwemwater is er schoon en helder.
Je zult hier geen massa’s strandliefhebbers tegenkomen met uitzondering van de weekenden in juli en de maand augustus.
Je kunt deze strandjes alleen per boot bereiken. Vanuit Scario en Marina di Camerota vaart zeer regelmatig een bootdienst die je naar de stranden brengt en weer ophaalt. Ook kun je zelf een bootje huren in een van beide kustplaatsen.

DSC_4451 (Medium)

De Masseta kenmerkt zich doordat de kust steil oprijst uit zee. Op hoge rotspunten zie je de Saraceense torens, die stammen uit de Middeleeuwen en die waren gebouwd om de locale bevolking te beschermen tegen de vele invallen van ( o.a. Saraceense) piraten die de kustplaatsen teisterden met hun plundertochten.

Het kustgebied dat hoog uittorent boven de zee is werkelijk adembenemend. Dit geldt voor het landschap zelf als voor de oogverblindende uitzichten op de zee.

DSC_4458 (Medium)

Het gebied is uitstekend geschikt voor geoefende als minder geoefende wandelaars.
Sud Italia heeft op haar website, naast een ruim aantal vakantiewoningen, veel interessante informatie over bezienswaardigheden in Cilento. Zo ook een stuk over de Massetakust met veel inspirerende foto’s.

DSC_4567 (Medium)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *