Apulië,  Campanië

Roadtrip door Zuid-Italië

Italië is waarschijnlijk een van de mooiste zuidelijke landen in Europa, het warme klimaat, het eten en natuurlijk het prachtige landschap. Zuid-Italië kan je eigenlijk perfect doen met een caravan of met een gehuurde camper. Dus als je inspiratie nodig hebt om een land te kiezen dan raad ik zeker Zuid-Italië aan. Lees in dit artikel meer over een roadtrip van Bari naar Napels, zeker een aanrader!

Bari
De havenstad Bari is zeker een must-do voor jongeren die graag uitgaan. Daarnaast kan je ook een fietstocht maken, een meertalige gids zal je ook laten kennismaken met de meest belangrijke attracties in de Apulia regio. Voor de bourgondiërs onder ons kan je pasta maken in het lokale dorpje. Ook de manier van pasta maken is ver van het stereotype dat je krijgt op een normale workshop, dit is ook inbegrepen in de fietstocht. En dan kun je je dag afsluiten door je zelfgemaakte pasta op te eten, in een unieke familiesfeer die er heerst in Italië met een heerlijk glas wijn van de lokale wijnboer.

Polignano a Mare
Via een cruise kan je de unieke formaties bezoeken van de zeegrotten rond het stadje. Het is een prachtige stad met zijn eigen unieke stijl. De geboorteplaats van Domenico Modugno (Polignano a Mare, 9 januari 1928 – Lampedusa, 6 augustus 1994) hij was een Italiaanse zanger en acteur. Hij werd vooral bekend door zijn lied Nel blu dipinto di blu, beter bekend als Volare.

Ostuni en/of Alberobello
Je kan er een prachtige en natuurlijke dag beleven in Ostuni. Dit is een unieke ervaring voor je lichaam en geest om tot rust te komen. Eind oktober en maart kun je deelnemen aan activiteiten waarbij ze olijfolie produceren, je wordt dan begeleid door ervaren wijnboeren die je op elk niveau helpen.

Matera
Matera is waarschijnlijk de 3e langst bewoonde nederzetting in de wereld. Daarom zal Matera waarschijnlijk verkozen worden tot de hoofdstad van cultuur in 2019 in Europa. Maak prachtige wandelingen in het district Sassi. Sommige gebouwen zijn waarschijnlijk verlaten, maar andere zijn omgetoverd tot prachtige restaurants en gezellige terrasjes.Op de top van de klif kan je genieten van een prachtig uitzicht.

Potenza
De stad is meermaals verwoest door aardbevingen. In 1857 is ze bijna geheel van de grond af opnieuw opgebouwd. In de Tweede Wereldoorlog werd Potenza zwaar getroffen door bombardementen en in 1980 kwam er weer een zware aardbeving overheen. Toch heeft Potenza ondanks dit alles een aardige binnenstad en kun je nog de Potenza kathedraal bekijken die dateert uit de 12e eeuw. Andere optie is je te nestelen in Carpediam Potenza, een pub met meer dan 200 biersoorten terwijl je kunt genieten van de prachtige muziek op de achtergrond.

Maratea
In Maratea kun je genieten van de groenheuvel zijdes. Wat natuurlijk ideaal is voor een fenomenale wandeling. Als je boven bent kun je genieten van het prachtige uitzicht en de 44 kerken die er zijn. Je kan natuurlijk ook op je gemak een koffie nemen en genieten van de zonsondergang. Voor een dessert ga je het beste naar Pasticceria Schiurma die dateert na Wereldoorlog 2 (1946). Hier kan je verrukkelijke Italiaanse cake krijgen, of gewoon een zak meenemen om onderweg nog te genieten.

Amalfikust
We zijn bijna op weg naar het eindpunt in Napels maar we zijn er nog net niet, hier aan de Amalfi kust heb je prachtig uitzicht op de golf van Napels, het zou dan ook een van de mooiste kusten ter wereld zijn. Geniet ook hier van een heerlijke boottocht met een gids die alles verteld over de kleurrijke geschiedenis van Amalfi. Je kunt eten in het 3 generatie lange restaurant Marina Grande. Hier zijn de vis- en zeevruchten zo vers dat je het eten bijna nog kunt zien bewegen. Reserveren is daarom ook aan te raden.

Napels
De roadtrip door Zuid-Italië eindigt in Napels waar je het archeologisch museum kan bezoeken met één van de werken van Graeco-Roman. Ook één van de grootste aanraders in Napels is het bezoeken van de rijke en culturele landschappen. In de regio van Campanië kun je genieten van rusteloze vulkanen en koninklijke paleizen. Campagna is zeker een must om te bezoeken, het is dan ook een van de beroemdste archeologische plaatsen ter wereld.

Maar hoe kun je Napels verlaten zonder de wereldberoemde pizza Margherita te hebben gegeten die is uitgevonden in Napels in 1889. Rafael Esposito maakte het voor de koningin Margherita. Laat je dus maar bedienen zoals een koning/koningin.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *