algemeen

Dit zijn de 4 mooiste plekjes van Zuid-Italië

 

Lecce, Italy – July 29, 2012: Vacationers enjoying the turquoise waters of the resort town Santa Maria al Bagno in the province of Lecce.

Als je aan Zuid-Italië denkt zie je in gedachten veel zon, olijfbomen, lekker eten en azuurblauw water. De campings in Italië staan vaak vlak bij de mooiste natuurgebieden en op loopafstand van een authentiek dorpje. Een vakantiehuis in Italië is een prachtige uitvalsbasis om het land te leren kennen in je eigen tempo. Hieronder hebben we de 4 mooiste plekken van Zuid-Italië voor je op een rij gezet.

1. Calabrië
Hou jij van rust en bijna verlaten stranden. Wil jij op de azuurblauwe zee ontdekken vanaf een
spectaculaire rotskust? Wil jij pittoreske dorpjes in een bergachtige streek bezoeken waar je de enige toerist bent op sommige dagen. Calabrië is nog relatief onbekend bij de grote massa toeristen maar biedt alles wat Zuid-Italië zo interessant maakt voor de vakantieganger. De streek heeft voldoende campings en vakantieparken in Italië en de nadelen van het massatoerisme zijn hier nog niet doorgedrongen.
2. Puglia
In Puglia vind je een van de meest bijzondere bouwstijlen in Italië: de trulli. Deze puntvormige huisjes zijn weer om een typische menselijke reden ontworpen, namelijk het ontwijken van belasting. Vroeger werd de eigenaar van land in de regio belast naar aanleiding van het aantal huizen op zijn gebied. Een trullo wordt gemaakt zonder cement door de stenen op elkaar te leggen en kon dus voor een telling weer snel worden afgebroken. Maar in Puglia is er meer dan charmante trulli. De stranden zijn er mooi en breed en de zee kent die typische azuurblauwe pracht. Heb je een vakantiehuis in Puglia gehuurd, vergeet dan ook het vissersstadje Gallipoli niet te bezoeken. Hier zie je vissers aan het werk alsof de eeuwen niet voorbij zijn gegaan.
3. Sicilië
Op Sicilië zijn er vele stranden waar je de rust zal vinden die elders ontbreekt in het zuiden van Europa. Het eiland heeft dan ook maar liefst 1.000 kilometer kuststrook. Op Sicilië staat ook de indrukwekkende Etna. Minder actief dan de nog immer pruttelende Vesuvius geeft deze vulkaan je een mooie mogelijkheid om te zien hoeveel invloed dit natuurverschijnsel op een gebied heeft. Sicilië was door de strategische ligging al sinds de oudheid een gewilde prooi voor veroveraars die de heerschappij zochten in deze regio. In de dorpjes langs de kust vind je in de bouwstijl de sporen van de vele volkeren die hier hebben gewoond ook vandaag de dag nog terug. Er zijn een aantal mooie campings op het eiland.
4. Sardinië
Maar weinig mensen weten dat Sardinië nog meer kust heeft dan Sicilië en hoe prachtig die kust wel is. De rijken der aarde hebben hun vakantiehuizen laten bouwen aan de Smaragdkust van dit eiland en verblijven daar ook met regelmaat. Maar ook niet-miljonairs kunnen zich hier rijk wanen als ze een ‘geheim’ baaitje ontdekken dat zeer exclusief op hen heeft liggen wachten. Sardinië heeft veel ruimte voor toeristen en is uitermate geschikt voor wandel- en fietstochten. Lekker eten kennen ze net als in de rest van Zuid-Italië hier ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *