Geschiedenis en verkoop van de Carlo olie
De Carlo-olie is een olie die afkomstig is uit een eeuwenoude familiegeschiedenis en van gronden die volgens de oudste tradities zijn gecultiveerd. Het is het verhaal van een Apulische familie die het land sinds 1600 bewerkt, olijfbomen verbouwt en een eigen oliebedrijf start. De Carlo extra vierge olijfolie is een geurige olie die rijk is aan smaak van zijn kostbare olijven, de olijfgeur heeft hints van artisjok en groene amandel.
De olijven zijn de cultivars Ogliarola en Coratina, die binnen 24 uur rechtstreeks in de oliemolen van het bedrijf worden verwerkt. Deze olijven groeien biologisch in de Conca Barese (in de buurt van Bari eigenlijk).
Deze olie is bekroond met het Biologische Landbouw-certificaat uitgegeven door BIOS, dat het gebruik in het gezelschap garandeert van een productiemethode die het welzijn van mens en dier respecteert en de ecologische en culturele biodiversiteit van de gebieden verdedigt.
Bij een bezoek aan deze Apulische boerderij werden mijn partner Marco en ik verliefd op deze olie en zijn echtheid.
Dus besloten we het hier in Nederland te importeren.
Op dit moment hebben we slechts 5 liter blikken beschikbaar omdat we ze handiger achten voor de koper. Sterker nog, het blik van 5 liter dat normaal 65 euro kost, krijgt door ons een korting van 10% 58,50 euro, dus slechts 11,70 euro per liter.
Mis deze kans niet, alleen geldig zolang de voorraad strekt !!
Voor meer informatie wordt u door ons uitgenodigd om deze speciale olie te proberen of kunt u de Italiaanse website www.oliodecarlo.com bezoeken.
A presto,
Nunzia.