Apulië,  regionale gerechten en produkten

Zoet lam met Pasen

Onder al de verschillende soorten zoetigheden die er zijn met Pasen, is de meest populaire in Apulië, die van het lam gemaakt van amandeldeeg. Vooral in het zuidelijk deel, in Salento, waar ze het hele jaar door veel met amandeldeeg werken, maar in deze periode zie je voornamelijk lammeren van diverse groottes.

Benodigdheden: 1 kilo amandelen, 750 gram poedersuiker, geraspte schil van 1 citroen, 6 cakejes, chocoladestukjes, ‘Strega’ likeur, jam of nutella

Breng in een pannetje een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe er dan de amandelen bij en laat er even de kook over gaan zodat het schilletje er makkelijk afgaat. Iets afkoelen en dan fijnmalen, vervolgens samen met de poedersuiker en geraspte citroen schil alles kneden. Neem 1/3 van het deeg om de buste van het lam te maken. Vervolgens maak je aan de bovenkant een ruimte om die te vullen met een mengsel gemaakt van de cakejes, de chocoladestukjes en de likeur.

Het overige amandeldeeg doe je in een keukenspuit en vorm je de buitenkant van het lam. Als het amandeldeeg hard is geworden kun je die met een half glas likeur en een half glas water zacht maken. Vervolgens maak je rozetjes op het lichaam van het lam. Laat dit lam een tijdje drogen en je kunt het dan nog verder versieren, altijd leuk om iemand kado te doen, toch net even iets anders dan een paasei of paashaas.  Fijne Paasdagen!

Voor de Italiaanse versie van dit recept verwijs ik u naar het volgende artikel:

http://www.thepuglia.com/2011/04/ricetta-dellagnello-di-pasta-di-mandorla/#more-2513

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *