Apulië,  Evenementen Zuid-Italië,  regionale gerechten en produkten

Mercatino Del Gusto 2012

1 tot en met 5 augustus

Deze ‘smaakmarkt’ is een bekend eet- en wijnevenement, inmiddels de 13e editie, en geeft de bezoekers een glimp van de belangrijke culinaire hoogstandjes van de regio Apulië. Meer dan 90 exposanten staan gestationeerd langs de straten van het historisch centrum van Maglie (provincie Lecce) met olijfolie, wijn, ambachtelijk bier en verschillende straten zijn gewijd aan één produkt zoals die van fruit, gebak, en divers slow food.

Voor het nieuwsgierige publiek een kans om vergeten smaken, traditionele ambachten en kleine dagelijkse geneugten her te ontdekken. Bij deze markt gaat het om de interactie en het dialoog, de aankoop is slechts het resultaat van een ontmoeting tussen de producent die vertelt over zijn specialiteiten, en het publiek. De avonden worden begeleid met goede muziek, dans en is gewijd aan entertainment en cultuur. Maglie ligt op 30 kilometer afstand van Lecce, en het dichtstbijzijnde vliegveld is Brindisi, op 70 kilometer afstand.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *